Marts
Lai top gaisma

Trīsvienības skoliņā uzsāksies iesvētes mācības bērniem; aicinām bērnu vecākus pieteikt bērnus

iesūtīts: 2016.02.06 09:14
Marta sākumā draudzē uzsāksies iesvētes mācības bērniem jaunizveidotajā Trīsvienības skoliņā. Kā to nosaka mūsu Latvijas evaņģēliski luteriskās Baznīcas kārtība, draudzē iesvēti var saņemt bērni, kas sasnieguši 7 gadu vecumu. Ja bērni iepriekš nebūs kristīti, tad vispirms notiks bērnu kristības. Bērnu iesvētes grupā var piedalīties bērni un pusaudži vecumā no 7 līdz 14 gadiem. Jaunieši no 15 gadu vecuma ir aicināti piedalīties iesvētes mācībās pieaugušo grupā.

Iesvētes mācības bērniem ir vecumam atbilstošas apmācības, kuras iepazīstinās ar kristietības pamatiem un mācību – baušļiem, Dieva izpratni kristietībā, lūgšanu un sakramentiem. Līdz ar iesvēti bērni varēs ņemt dalību pie Svētā Vakarēdiena. Iesvētes mācībās būs iespēja iepazīties ar Bībeli, dievkalpojuma kārtību, Dziesmu grāmatu un baznīcas tradīcijām. Iesvētes mācības palīdzēs bērniem apzināties garīgās dzīves un ticības nozīmi. Iesvētes grupas dalībnieki stundā darbosies ar darba lapām, kā arī būs jāsagatavo nelieli mājas darbi. Darba lapām jāiekārto mapīte A4 formātā. Tuvojoties iesvētes mācību noslēgumam, tiks veiktas pārrunas ar vecākiem.
Iesvētes mācības notiks svētdienās plkst. 9:45. Apmācību garums 45 minūtes. Kopā plānotas 10 nodarbības. Iesvētības notiks 22. maijā. Pēc iesvētes mācībām bērni aicināti uz Svētdienas skolu. Iesvētes mācības vadīs draudzes mācītājs Mārcis Zeiferts.
Pieteikšanās iesākas 7. februārī. Pirmā iesvētes mācības stunda notiks 6. martā draudzes namā. Iesvētes mācībām bērnus var pieteikt bērnu vecāki, kas ir iesvētīti draudzes locekļi. Bērnu vecākiem ar saviem bērniem iepriekš ģimenē būtu jāveic pārrunas, lai saņemtu no viņiem apstiprinājumu un apliecinājumu, ka viņi paši pēc savas gribas vēlas iesvētīties draudzē. Īpaši aicinām bērnus, kas apmeklē vai iepriekš apmeklējuši Svētdienas skolu. Iesvētes mācības ir bezmaksas. Ir iespējams draudzi atbalstīt ar ziedojumiem. Nepilngadīgiem draudzes locekļiem draudzes ikgadējais maksājums nav saistošs.
Kā liecina draudzes locekļu iesniegtās ziņas, draudzē pavisam kopā ir 94 bērni un jaunieši, kas nav sasnieguši pilngadību. Liela daļa no viņiem ir vecumā no 7 līdz 14 gadiem. Trīsvienības skoliņa draudzē ir izveidota ar nolūku, lai ievestu draudzes locekļu bērnus draudzē un sagatavotu viņus garīgai dzīvei. Dievkalpojumu apmeklēšana vecākiem turpmāk kopā ar bērniem kļūs par notikumu, jo visa ģimene draudzes kopībā varēs saņemt Svēto Vakarēdienu. Aicinām vecākus uzrunāt savus bērnus un pieteikt viņus iesvētes mācībām šajā pavasarī! Papildus jautājumus variet noskaidrot, vaicājot draudzes mācītājam Mārcim pieņemšanas laikos vai pa tālr. 29145305, vai rakstot e-pastā: marcis.zeiferts@gmail.com.

Pieteikšanās Trīsvienibas skoliņā elektroniski šeit.


Jēzus saka: "Laidiet bērniņus pie Manis, neliedziet tiem,
jo tādiem pieder Dieva valstība. Patiesi Es jums saku:
kas Dieva valstību nedabū kā bērniņš, tas nenāks tur iekšā." (Mk. 10,14-15)
Mārtiņš Luters: „Jo katrs septiņgadīgs bērns, paldies Dievam, zina, kas ir baznīca.”
(Šmalkaldes artikuli XII. Par baznīcu)

« atpakaļ

Mazais svētbrīdis

Jo Dievs tā pasauli mīlēja, ka deva Savu Vienpiedzimušo Dēlu, lai ikviens,
kas Viņam tic, nepazustu, bet tam būtu mūžīgā dzīvība.
Jņ 3:16

Pasha – Lielā piektdiena

Hoz 6:1–6; 2Moz 12:1–13; Jņ 18:1–19:42
Ps 22; Jes 52:13–53:12; Ebr 10:16–25 vai Ebr 4:14–16, 5:7–9; Jņ 18:1–19:42

Krāsa: melna vai purpursarkana

Un to vietu, kur Dievs ar viņu bija runājis, Jēkabs nosauca vārdā Bētele – Dieva nams.
1Moz 35:15

Bet centurions un tie, kas kopā ar viņu sargāja Jēzu, redzēdami zemestrīci un visu, kas notiek, ļoti sabijās
un teica: "Patiesi šis bija Dieva Dēls!"
Mt 27:54

Rdz 3:1–9, 19–33
1Pēt 1:10–20
Jn 13:36–38

Pierakstīties jaunumiem

Lūdzu pierakstieties jaunumiem, ja vēlaties epastā regulāri saņemt lapiņu un citas draudzes aktualitātes

INFORMĀCIJAS LAPIŅA

LELB Tukuma draudze © 2013. Visas tiesības paturētas. Dizains: Provincentrs; Programmatūra: GlobalPRO »