Aprīlis
ESIET VIENMĒR GATAVI ATBILDĒT IKVIENAM, KAS PRASA JUMS
PASKAIDROJUMU PAR CERĪBU, KAS MĪT JŪSOS. 1Pēt 3:15
Lai top gaisma

Jubilejas gadā uzsākta ziedojumu vākšana Tukuma luterāņu baznīcas atjaunošanai

iesūtīts: 2016.12.05 13:06
Iesākoties jaunajam baznīcas gadam, Tukuma luterāņu baznīcā iesākta ziedojuma vākšana, ar mērķi atjaunot dievnamu. Dievnamam, kas pamatoti uzskatāms par senāko mūra celti pilsētā, būvniecības rīkojumu kā Sv. Trīsvienības baznīcai ar 1567. gada 28. februāra lēmumu deva hercogs Gothards Ketlers.

Nākamgad baznīca svinēs 450 gadu jubileju, pateicībā pieminot iepriekšējo paaudžu atstāto mantojumu un izlūdzoties Dieva svētību turpmākajā. Zīmīgo jubileju draudze svinēs luterāņu baznīcai nozīmīgā gadskārtā, kad būs pagājuši 500 gadi kopš Reformācijas. Zināms, ka Reformācija Tukumu sasniedza salīdzinoši agri, jo Tukuma pils un miests Livonijas ordeņvalstī atradās pie svarīga satiksmes ceļa, kas veda no Rīgas cauri Tukumam līdz pat Kēnigsbergai un Dancigai. Pirmais evaņģēliskais sludinātājs Tukumā zināms vismaz kopš 1930. gada.
Līdz šim daudz paveikts tieši tehniskās dokumentācijas sagatavošanā un baznīcas izpētē. Ir veikta baznīcas arhitektoniski mākslinieciskā izpēte, izstrādāta baznīcas atjaunošanas koncepcija un vizuāli tehniskā apsekošana, kā arī veikti topogrāfiskie uzmērījumi. Bez tam ir veiktas detalizētas rekonstrukciju darbiem nepieciešamās izmaksas. Lai atjaunotu jumta segumu, veiktu hidroizolācijas pasākumus pamatiem, atjaunotu drenāžu sistēmu, atjaunotu grīdas segumu un atjaunotu torņa telpu, kā arī vēl citus darbus, kopumā nepieciešami ap 300 000 EUR. Nepieciešamos līdzekļus draudze cer piesaistīt ar ES finansējumu un dažādiem ziedojumiem.
Sagaidot jubilejas gadu, draudze iecerējusi atjaunot pulksteņa darbības mehānismu, kā arī torņa smailes un ciparnīcu apgaismojumu. Šo darbu realizācijai nepieciešami 8000 EUR.
Ziedojumu piesaistei Tukuma evaņģēliski luteriskās baznīcas torņa telpā izvietota senā ziedojumu kaste ar aicinājumu ziedot atjaunošanas darbiem. Baznīcā kopš 2016. gada regulāri notiek labdarības koncerti, ar mērķi piesaistīt ziedojumus atjaunošanas iecerēm. Lai sekmīgāk piesaistītu nepieciešamo finansējumu un organizētu atjaunošanas darbus, 2012. gadā draudze dibināja baznīcas atjaunošanas fondu.

« atpakaļ

Mazais svētbrīdis

Jes 52:7–10; 2Tim 4:6–11; Mk 1:1–15

Krāsa: sarkana

Glābiņš – no Kunga! Tavai tautai – tava svētība!
Ps 3:9

Viņš tos izveda ārā līdz pat Bētanijai un, savas rokas pacēlis, svētīja.
Lk 24:50

2Moz 34:1–17
1Tes 2:13–20
Mt 5:21–26

Pierakstīties jaunumiem

Lūdzu pierakstieties jaunumiem, ja vēlaties epastā regulāri saņemt lapiņu un citas draudzes aktualitātes

INFORMĀCIJAS LAPIŅA

LELB Tukuma draudze © 2013. Visas tiesības paturētas. Dizains: Provincentrs; Programmatūra: GlobalPRO »