Aprīlis
ESIET VIENMĒR GATAVI ATBILDĒT IKVIENAM, KAS PRASA JUMS
PASKAIDROJUMU PAR CERĪBU, KAS MĪT JŪSOS. 1Pēt 3:15
Lai top gaisma

COVID-19: izmaiņas draudzes darbā un kalpošanā

iesūtīts: 2020.03.14 18:12
‼️‼️ Mīļie brāļi un māsas, Tukuma evaņģēliski luteriskās draudzes locekļi! Lai ierobežotu COVID – 19 izplatību, izprotot situācijas nopietnību, draudzes padome lēma, ka ar šo brīdi tiek pieņemtas būtiskas izmaiņas draudzes darbā un kalpošanā. Draudzes dzīve nav atrauta no visas pārējās sabiedrības. Visā Latvijā un pašvaldības teritorijā ir veikti visaugstākie piesardzības pasākumi, un ir ierobežota cilvēku pulcēšanās. Šajos ārkārtas situācijas apstākļos mēs rūpēsimies, lai Evaņģēlija vēsts pašreizējās iespējās būtu klātesoša un dzīva, un Dieva vārds stiprinātu ticību, sniegtu mierinājumu, mudinātu uz lielāku iejūtību un mīlestību, savstarpēju izpratni un sniegtu garīgu atbalstu.

Kādas ir izmaiņas draudzes dzīvē, kas tiek ieviestas līdz 14. aprīlim?

  1. Gan svētdienas dievkalpojumi, gan ceturtdienas gavēņa laika svētbrīži dievnamā tiek atcelti. Esam aicināti svinēt vienatnē vai ģimenes kopībā mājas dievkalpojumus. Kopīgi lasīsim Dieva vārdu, izsūdzēsim grēkus un paliksim aizlūgšanā.
  2. Draudzes informatīvajos kanālos tiks publicēti sprediķi, liturģija, lūgšanas un garīgas ierosmes. Garīga satura informācija tiks publicēta mājas lapā internetā www.tukumabaznica.lv, FB kontā, kā arī izsūtīta e-pastos u.c. Sprediķis tiks publicēts īsi pirms ierastā svētdienas dievkalpojuma laika plkst. 11.00. Katru vakaru plkst. 21.30 – 22.00 draudze aicināta lūgšanā, katram atrodoties savā vietā, bet lūdzoties visiem kopā. Aizlūgumu vajadzības mācītājam elektroniski sūtīt līdz plkst. 20.00.
  3. Draudzes kancelejas un mācītāju pieņemšanas laiki ir klātienē atcelti un apmeklētāji netiek pieņemti. Ja nepieciešams sazināties ar lietvedi, saziņai izmantot mob. (+371) 20221951, e-pasts: tukumabaznica@gmail.com. Pie kancelejas durvīm atrodama pasta kastīte, kurā var atstāt vēstules un nelielus sūtījumus. Mācītāja Mārča Zeiferta mob. un WhatsApp (+371) 29145305, kā arī e-pasts: marcis.zeiferts@gmail.com. Saziņas tīkli ir izmantojami, ja ir nepieciešams noskaidrot interesējošos jautājumus. Dariet zināmu par tiem draudzes locekļiem, kam nav interneta iespējas, bet kas vēlas saņemt garīga satura informāciju. Saziņai draudzes locekļu starpā ir iespējams izveidot zvanītāju tīklu.
  4. Līdz turpmākam baznīcā nenotiks kristības, iesvētības, laulības vai bēres. Tikai izņēmumu gadījumos iespējamas svētdarbības bez viesu klātbūtnes. Par tuvākajām, jau ieplānotajām svētdarbībām telefoniski būs nepieciešams vienoties atsevišķi.
  5. Uzsāktās iesvētes mācības turpināsies attālināti. Iesvētes dievkalpojums notiks pēc visu ierobežojumu atcelšanas. 
  6. Izvadīšana un bēres notiek saskaņā ar vispār valstī noteiktiem ierobežojumiem, un tikai āra apstākļos.
  7. Baznīcā nenotiks koncerti vai citi publiski pasākumi.
  8. Tiek atceltas Godly Play nodarbības bērniem. Tā vietā tiks piedāvātas alternatīvas nodarbības videoierakstā.
  9. Zupas virtuve darbosies. Zupu varēs saņemt tikai izsniegtos vienreizējās lietošanas traukos baznīcas pagalmā otrdienās un ceturtdienās plkst. 10.30. Pulcēšanās notiek nevis draudzes nama pagalmā, bet ārpus baznīcas teritorijas. Zupu saņemt individuālos traukos ir aizliegts. Stingri ievērojama roku higiēna un droša saskarsmes distance.
  10. AA grupas tikšanās draudzes namā līdz turpmākam tiek pārtraukta.

Lai draudzi šajā pārbaudījumā iedrošina apustuļa Pāvila vārdi: „Kur vien ir kāda aizstāvība Kristū, iedrošinājums mīlestībā, kopība Garā, ja ir kāda iejūtība un līdzjūtība, piepildiet manu prieku, būdami vienprātībā, kopīgā mīlestībā, vienoti dvēselē un domās; neko nedariet sāncensības vai tukšas slavas dēļ, bet pazemībā vērtējiet cits citu augstāk par sevi, rūpēdamies katrs ne tikai par savu labumu, bet arī par cita labumu.” (Filip. 2, 1-4) Mīļie, šajā uzliktajā pārbaudījumā pāri visam nezaudēsim Gara kopību, paliksim vienoti dvēselē un domās viens ar otru! Pāri visam lai paliek iejūtība un mīlestība! Neaizmirsīsim par citu vajadzībām, īpaši vecāko paaudzi, kuriem šobrīd, iespējams, visvairāk ir nepieciešams sabiedrības atbalsts.

Paliksim aizlūgšanā par mūsu mīļajiem visā pasaulē un Latvijas evaņģēliski luterisko Baznīcu.

Lai mums visiem kopīgi izdodas pārdzīvot šo pārbaudījumu laiku!

Sirdsmieru un modrību vēlot,

Tukuma evaņģēliski luteriskās draudzes padome un mācītājs Mārcis,
2020. gada 14. martā

« atpakaļ

Mazais svētbrīdis

Un Noa darīja visu, ko Dievs viņam pavēlēja.
1Moz 6:22

Jēzus sacīja: Tad nu ikviens, kas šos manus vārdus dzird un dara, ir līdzināms saprātīgam
vīram, kas savu namu būvējis uz klints.
Mt 7:24

2Moz 24:1–18
Kol 2:8–23
Mt 4:12–17

Pierakstīties jaunumiem

Lūdzu pierakstieties jaunumiem, ja vēlaties epastā regulāri saņemt lapiņu un citas draudzes aktualitātes

INFORMĀCIJAS LAPIŅA

LELB Tukuma draudze © 2013. Visas tiesības paturētas. Dizains: Provincentrs; Programmatūra: GlobalPRO »