Aprīlis
ESIET VIENMĒR GATAVI ATBILDĒT IKVIENAM, KAS PRASA JUMS
PASKAIDROJUMU PAR CERĪBU, KAS MĪT JŪSOS. 1Pēt 3:15
Lai top gaisma

Atvērto durvju diena Tukuma baznīcā

iesūtīts: 2013.11.11 20:09
Piektdien, 15. novembrī Tukuma evaņģēliski luteriskajā baznīcā patriotiskās nedēļas ietvaros tiek organizēta atvērto durvju diena novada skolām un ikvienam interesentam, lai dotu iespēju aplūkot jauno baznīcas zvanu.

Uz jaunā zvana sānu malas ir izlieta lūgšana «Dievs, svētī Latviju!». Tautas lūgšana uz zvana iekļauta pēc draudzes vairākuma vēlēšanās. Lūgšana izsaka vēstījumu un atgādinājumu par nācijas kultūras un gara vērtībām pārmaiņu laikā. Tā kā Tukuma baznīca muižas laikos dibināta kā Svētās Trīsvienības baznīca, tad uzrakstā zem zvana kroņa liturģisko aicinājumu izsaka vārdi «Gods lai Tēvam un Dēlam un Svētajam Garam». Uz otras zvana malas ir redzams draudzes nosaukums «Tukuma evaņģēliski luteriskā draudze» un Lutera roze kā konfesionālās identitātes apliecinājums, kas vienlaicīgi pauž saistību ar Tukumu kā rožu pilsētu.

Zvana izgatavošana ir liels notikums, jo turpat 60 gadu garumā lietošanā bija nodots Ērgļu baznīcas zvans, kas pērn novembrī tika atdots tās īpašniekiem. Iepriekšējos zvanus draudzei rekvizējuši gan zviedri, gan krievu cara armija, gan - Otrajā pasaules karā - vācu karaspēks.
Savukārt 18. novembrī, Latvijas Republikas 95. gadadienā, baznīcā notiks pateicības un jaunā zvana simboliskās iezvanīšanas svētbrīdis, kā arī tiks noturēts tautas aizlūgums Latvijas Republikas proklamēšanas 95. gadadienā. Svētbrīdī piedalīsies Liepājas diecēzes bīskaps Pāvils Brūvers, prāvests Mārcis Zeiferts, Tukuma kultūras nama jauktais koris „Gavile”, Inguna Augsne (taustiņi) un Normunds Krūmiņš (klarnete). 

Jauno zvanu simboliski iezvanīs Tukuma pilsētas goda pilsone un Raiņa ģimnāzijas kora diriģente Rasma Valdmane. Zvans pateicības un simboliskās iezvanīšanas svētbrīža dienā būs novietots baznīcā pie altāra, bet pacelt un novietot zvanu tornī paredzēts uz Adventa sākumu.
Jaunais baznīcas bronzas zvans sver 362 kilogramus, apakšējais diametrs 834 mm, un ir izgatavots skaņtonī h’. Bez tam no ozolkoka ir izgatavots zvana plecs ar tērauda stiprinājumiem un zvana konstruktīvajiem elementiem, kā arī jauna zvana mēle.

Akcijā „Iezvani Tukumu”, kas iesākās pagājušā gada novembrī, no ziedotājiem iegūti 6218,75 Ls un 5,31 EUR. Ziedojuši ir draudzes locekļi, novadnieki, vairāki uzņēmēji, kā arī ir tikuši rīkoti koncerti, lai iegūtu nepieciešamos līdzekļus. Ziedojumos nav saņemti līdzekļi no organizācijām, iestādēm, partnerbaznīcām vai politisko interešu apvienībām.
 
Mārcis Zeiferts
 
Pieteikšanās grupām: darba dienās 9:00 - 17:00 tel. 63122305 mob. 20221951, tukumabaznica@gmail.com
« atpakaļ

Mazais svētbrīdis

Jo es tevi glābtin glābšu, un tu nekritīsi no zobena, un tava dzīvība būs tavs laupījums, jo tu man uzticējies," saka Kungs.
Jer 39:18

Un Jēzus tam sacīja: "Patiesi es tev saku: šodien tu būsi ar mani paradīzē."
Lk 23:43

2Moz 25:1–22
Kol 3:1–17
Mt 4:18–25

Pierakstīties jaunumiem

Lūdzu pierakstieties jaunumiem, ja vēlaties epastā regulāri saņemt lapiņu un citas draudzes aktualitātes

INFORMĀCIJAS LAPIŅA

LELB Tukuma draudze © 2013. Visas tiesības paturētas. Dizains: Provincentrs; Programmatūra: GlobalPRO »