Aprīlis
ESIET VIENMĒR GATAVI ATBILDĒT IKVIENAM, KAS PRASA JUMS
PASKAIDROJUMU PAR CERĪBU, KAS MĪT JŪSOS. 1Pēt 3:15
Lai top gaisma

Jauniešu koris „Kamēr...” Tukumā

iesūtīts: 2007.11.06 12:31
Sestdien, 10. novembrī plkst. 18:00 Tukuma evaņģēliski luteriskajā baznīcā uzstāsies jauniešu koris „Kamēr...”, kura mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents ir Māris Sirmais. Šai uzstāšanās reizē būs iespējams dzirdēt jaunu koncertprogrammu, kurā būs apkopoti labākie skaņdarbi, kurus komponisti veltījuši korim „Kamēr...”.

2007.gadā koris „Kamēr...”, pateicoties veiksmīgais sadarbībai komponista Ērika Ešenvalda skaņdarba „ Aizej, lietiņ” atskaņojumos, paplašinājis savu sadarbību ar jaunās mūzikas kameransambli „Altera Veritas”, pasūtot vairākiem Latvijas komponistiem kopīgus skaņdarbus abiem kolektīviem. Jaunajā koncertprogrammā iekļauts tikko tapušais komponista Riharda Dubras skaņdarbs „Laetentur Caeli”. Lielu atzinību pašu mājās un ārvalstīs guvuši Latvijas komponista Ērika Ešenvalda skaņdarbi – veltījumi korim „Kamēr...”. „Amazing Grace” (populāras amerikāņu melodijas aranžējums jauktam korim un soprāna solo), kā arī Pasaules koru olimpiādei speciāli pasūtinātais skaņdarbs „ A Drop in a Ocean” (Piliens okeānā). Šis skaņdarbs ir veltījums Mātei Terēzei – izcilai un visā pasaulē zināmai personībai, kuras labdarības un žēlsirdības misijas pildītā dzīve tapusi par piemēru jo daudziem sekotājiem. Par savu lielo mūža darbu Māte Terēze reiz sacīja – tas viss ir kā viens mazs piliens okeānā, taču, ja nebūtu šī mana piliena, okeāns būtu par vienu pilienu tukšāks...

Jauniešu koris „Kamēr...” dibināts 1990.gadā pēc diriģenta Māra Sirmā iniciatīvas. Kora vokālie pedagogi ir Aina Bajāre un Ansis Sauka. Kopš 2006.gada „Kamēr...” otrs diriģents ir Jānis Liepiņš. Koris „Kamēr...” radās un visus šos gadus darbojas Rīgas Valsts 1. ģimnāzijā, dziedātāju kopskaits pašlaik sasniedz 70 dalībnieku.

Savā neilgajā pastāvēšanas laikā jauniešu koris „Kamēr...” un Māris Sirmais iekarojuši gan Latvijas, gan plašas starptautiskas publikas atzinību un mīlestību. „Kamēr...” uzstājies festivālos, koncertos un konkursos Vācijā, Polijā, Lietuvā, Igaunijā, Ungārijā, Austrijā, Šveicē, Francijā, Itālijā, Nīderlandē, Somijā, Čehijā, Dānijā, Spānijā, Ķīnā, ASV un Īrijā. Koris „Kamēr...” Māra Sirmā vadībā kopā ir saņēmis vairāk nekā 70 starptautisku konkursu godalgu.

Koncertu atbalsta Tukuma pilsētas Dome. Ieeja par ziedojumiem. 

« atpakaļ

Mazais svētbrīdis

Un Noa darīja visu, ko Dievs viņam pavēlēja.
1Moz 6:22

Jēzus sacīja: Tad nu ikviens, kas šos manus vārdus dzird un dara, ir līdzināms saprātīgam
vīram, kas savu namu būvējis uz klints.
Mt 7:24

2Moz 24:1–18
Kol 2:8–23
Mt 4:12–17

Pierakstīties jaunumiem

Lūdzu pierakstieties jaunumiem, ja vēlaties epastā regulāri saņemt lapiņu un citas draudzes aktualitātes

INFORMĀCIJAS LAPIŅA

LELB Tukuma draudze © 2013. Visas tiesības paturētas. Dizains: Provincentrs; Programmatūra: GlobalPRO »