Aprīlis
ESIET VIENMĒR GATAVI ATBILDĒT IKVIENAM, KAS PRASA JUMS
PASKAIDROJUMU PAR CERĪBU, KAS MĪT JŪSOS. 1Pēt 3:15
Lai top gaisma

Viss atbalsojas manī

iesūtīts: 2007.12.17 10:34
Šodien, 16. decembrī, Adventes trešajā svētdienā, Tukuma evaņģēliski luteriskās baznīcas draudzes namā uz tasi tējas pulcējās visi, kas vēlējas būt klāt dzejas stundā. Savus darbus lasīja viešņa no Talsiem – Inta Poudžiunas.

Dzejoļu krājums „Sievietes vārdi” ir autores otrā grāmata. Par sevi viņa grāmats ievadā saka: „Mana dvēsele un prāts ir šīs pasaules daļa. Tas viss runā ar vārdiem, jūtām, simboliem, klusumu. Viss atbalsojas manī”.

Tiekoties ar tukumniekiem, dzejniece lasīja savus darbus un pastāstīja par to, kā tapusi šī gan satura, gan formas ziņā patiesi skaistā un lolotā grāmata. Tajā ir 11 Talsu rajona laikraksta „Talsu Vēstis” fotogrāfa, fotomākslinieka Daiņa Kārkluvalka fotogrāfijas – katra no tām atsevišķi, ar rokām ielīmēta. Grāmatas saturisko noformējumu veidojusi žurnāliste talsiniece Elīna Mierkalne. Naudu grāmatas izdošanai – 700 latus – saziedojusi Talsu luterāņu draudze.

Kā sacīja pati autore, grāmatā ir daudz kristīgo simbolu, ļoti daudz sievišķības un sievišķo simbolu: sirds, ziedi, daba, niedres, ūdeņi. Daudz prieka, gaismas mīlestības…”Un tomēr”, sacīja dzejniece, „ir tik grūti – lasot vardu „tu” nav iespējams uzsvērt, kur vārds „tu” rakstīts ar lielo, kur – ar mazo sākuma burtu. Ar lielo ‘Tu” tiek uzrunāts Dievs, ar mazo – līdzcilvēki. Gluži tāpat ir ar „Gaismu” un „gaismu”, ar „Mīlestību” un „mīlestību”... Lai gan – Mīlestība jau ir tikai viena – Dieva visaptverošā Mīlestība, visas pārējās tajā ietilpst.”

Uzrunājot klausītājus Tukuma draudzē, dzejniece aicināja „neturēt sveci zem pūra”, uzdrošināties un izmantot Dieva dotos talantus! Ikvienam jāieklausās sevī, lai zinātu, apjaustu, ko spēj, ar kādām Gara dāvanām mūs ikvienu Dievs apveltījis! Tās neizmantot nozīmētu Dieva dāvanas noniecināt. Izpaužot sevi no visas sirds, mēs arī pasauli ap sevi padarām skaistāku, labāku.

Pasākumā piedalījās arī Tukuma novada dzejnieki Baiba Talce, Augusts Elmārs Rumba, Gvido Drage un Aivis Briesma.

Marija Anmane

« atpakaļ

Mazais svētbrīdis

Un Noa darīja visu, ko Dievs viņam pavēlēja.
1Moz 6:22

Jēzus sacīja: Tad nu ikviens, kas šos manus vārdus dzird un dara, ir līdzināms saprātīgam
vīram, kas savu namu būvējis uz klints.
Mt 7:24

2Moz 24:1–18
Kol 2:8–23
Mt 4:12–17

Pierakstīties jaunumiem

Lūdzu pierakstieties jaunumiem, ja vēlaties epastā regulāri saņemt lapiņu un citas draudzes aktualitātes

INFORMĀCIJAS LAPIŅA

LELB Tukuma draudze © 2013. Visas tiesības paturētas. Dizains: Provincentrs; Programmatūra: GlobalPRO »