Aprīlis
ESIET VIENMĒR GATAVI ATBILDĒT IKVIENAM, KAS PRASA JUMS
PASKAIDROJUMU PAR CERĪBU, KAS MĪT JŪSOS. 1Pēt 3:15
Lai top gaisma

Bērni + vecāki + skolotāji = Svētdienas skola!

iesūtīts: 2015.09.23 17:03
Tukuma evaņģēliski luteriskās draudzes Svētdienas skola nav tikai skola. Tā ir labākā vieta, lai atrastu jaunus draugus, iemācītos dziesmas, lasītu Dieva Vārdu, svinētu svētkus un pats galvenais – iepazītu mūsu Labāko Draugu Jēzu!

Ļoti gaidīsim Tevi, mīļais bērns, uz nodarbībām no oktobra līdz jūnijam: katru svētdienu, plkst. 11:00, Tukuma ev. lut. baznīcā (Brīvības laukumā 1, Tukumā). Bērni ir aicināti piedalīties dievkalpojuma sākumdaļā, saņemt svētību pie altāra nodarbībai un kopā ar skolotājām doties uz draudzes namu. Nodarbības bērniem notiek vecumā no 4-14 gadi. Svētdienas skolas nodarbībās interesantā un saprotamā veidā bērni apgūst Bībeles stāstus un patiesības, pārrunā kā šīs patiesības ir īstenojamas dzīvē, mācās veidot draudzīgas attiecības ar vienaudžiem, dalās priekos, aizlūdz par savām un citu vajadzībām, kā arī attīsta radošās spējas, dzied un veido dažādus darbiņus.

Šajā reizē vēlamies jums vairāk pastāstīt (vai atgādināt) par to, kāpēc Svētdienas skola pastāv un kādi ir tās uzdevumi un mērķi.

Svētdienas skolas sauklis varētu būt: „Svarīgākais, ko Tu kā kristietis vari dot savam bērnam, ir Svētdienas skola.” Jo tieši Svētdienas skolā bērnam jau no mazām dienām ir iespēja dažādos veidos iepazīt Dievu. Svētdienas skola ir pozitīva kristietības deva katrai nedēļai, kurā bērniem, pusaudžiem un jauniešiem ir iespēja būt kopā un mācīties. Mācīties par Dievu un mācīties lasīt Bībeli. 

Svētdienas skolas darbība mērķi ir:
 
- muzikālās dzīves nostiprināšana – mūzika ir neatņemama katras Svētdienas skolas nodarbības sastāvdaļa, tāpēc aizvien priecājamies par katru, kas ir gatavs kalpot ar saviem talantiem. Šajā mācību gadā rosināsim Svētdienas skolas bērnus un vecākus aktīvi iesaistīties ģimenes dievkalpojumos dziedāt un nebaidīties no dziesmām ar kustībām;
 
- draudzes informēšana par Svētdienas skolu – šim nolūkam tiek īstenota īpaša Svētdienas skolas sadaļa draudzes izdevumā „Ceļamaize”, kurā tiek publicēti gan uzmundrinoši rakstiņi vecākiem, gan arī uzdevumi prāta asināšanai bērniem;
 
- līdzdalība atsevišķos draudzes dievkalpojumos, piemēram, Mātes un ģimenes dienas dievkalpojumā, Ziemassvētku uzvedums;
 
-    Svētdienas skolas ziemas un vasaras nometne - Mēs rūpējamies par bērniem , par viņu dvēselēm, kas patiesi laimīgas var būt vien tad, kad ir atradušas Dievu un ir Viņa mīlestības un patiesības apņemtas un piepildītas. Ticam, ka Dievs vēlas, lai pamācība, kuru dodam bērniem, būtu ar mūžības vērtību, derīga ne tikai kādu brīdi, pasaulē esot, bet tāda, kas palīdz redzēt visu lietu mērķi – iemantot mūžīgo dzīvību Dieva valstībā – un doties uz to.
 
- regulāra skolotāju apmācība un kristīgā izaugsme – Svētdienas skolas skolotāji aizvien tiek aicināti un labprāt piedalās dažādās apmācībās, kuras rīko gan mūsu draudze, gan arī LELB. 
Rūpes par Svētdienas skolas skolēnu izglītošanu katru gadu uzņemas 4 skolotāji. Bet atcerēsimies, ka arī vienkārša palīdzēšana un darbošanās Svētdienas skolā ir lielisks veids kā kalpot Dievam!

‍Mēs esam pateicīgi katram skolotājam, katram bērniņam, katram vecākam, draudzei, kas veido brīnišķīgo draudzes Svētdienas skolu! Un par visu vairāk mēs esam pateicīgi Dievam, kas pulcē mūs visus kopā un ļauj piedzīvot Viņa mīlestību.

Ar svētības vēlējumiem ikvienam bērnam, vecākam un skolotājam –
Svētdienas skolas vadītāja 2015./2016. mācību gadā
Inga Kalniņa
« atpakaļ

Mazais svētbrīdis

Jes 52:7–10; 2Tim 4:6–11; Mk 1:1–15

Krāsa: sarkana

Glābiņš – no Kunga! Tavai tautai – tava svētība!
Ps 3:9

Viņš tos izveda ārā līdz pat Bētanijai un, savas rokas pacēlis, svētīja.
Lk 24:50

2Moz 34:1–17
1Tes 2:13–20
Mt 5:21–26

Pierakstīties jaunumiem

Lūdzu pierakstieties jaunumiem, ja vēlaties epastā regulāri saņemt lapiņu un citas draudzes aktualitātes

INFORMĀCIJAS LAPIŅA

LELB Tukuma draudze © 2013. Visas tiesības paturētas. Dizains: Provincentrs; Programmatūra: GlobalPRO »