Aprīlis
ESIET VIENMĒR GATAVI ATBILDĒT IKVIENAM, KAS PRASA JUMS
PASKAIDROJUMU PAR CERĪBU, KAS MĪT JŪSOS. 1Pēt 3:15
Lai top gaisma

Vokālā grupa "Anima Solla" skanēs baznīcā

iesūtīts: 2009.12.02 15:36
Nule kā atgriezusies no koncertturnejas Vācijā un Austrijā, pa ceļam sniedzot nopietnu koncertu Kauņā, bet pirmās Adventes svētdienu iedziedot Rīgas Doma baznīcā, astoņkārtēja starptautisko un trīskārtēja nacionālo konkursu laureāte vokālā grupa Anima Solla otrās adventas priekšvakarā būs viesos Tukuma evaņģēliski luteriskajā baznīcā ar garīgās mūzikas koncertu “Te Deum laudamus”, kurā skanēs latviešu mūsdienu komponistu garīgā mūzika.

Vokālā grupa izveidota 1998.gadā Jumpravā (Ogres rajonā), taču nu jau 2 gadus tās mājvieta ir Ogres novada Kultūras centrā. Vokālās grupas Anima Solla dibinātāja un tās mākslinieciskā vadītāja ir mūzikas pedagoģe un kordiriģente Mārīte Puriņa.  Anima Solla vienlaikus iestudē trīs dažādas koncertprogrammas – garīgo mūziku, latviešu komponistu skaņdarbus un latviešu tautasdziesmu apdares, kā arī džeza un populāro mūziku. Ansambli interesē ne tikai dažādu mūzikas žanru apguve, bet arī iepazīšanās ar atšķirīgu stilu mūziku – sākot ar renesanses laika skaņdarbiem līdz pat 21. gadsimta komponistu sacerējumiem. Vokālā grupa koncertē galvenokārt a cappella, taču labprāt bagātina savu uzstāšanos arī ar instrumentālu pavadījumu – veidotas kopīgas programmas gan ar bigbendu, gan džeza grupu, gan kokļu ansambli, gan saksofonistu Arti Gāgu. Ierakstīti arī trīs kompaktdiski – Domine Dominus Noster ar garīgās mūzikas sacerējumiem, Vai tā mana vaina bija, kurā apkopotas dažādas latviešu tautasdziesmu apdares un Riharda Ziemassvētki ar Riharda Dubras mūziku un dažādu latviešu dzejnieku vārdiem.

Par vienu no saviem uzdevumiem ansamblis izvirzījis rosināt latviešu komponistus sacerēt mūziku vokālajiem ansambļiem un popularizēt to ārpus Latvijas robežām. Animai Sollai mūziku rakstījuši gan Romualds Jermaks, gan Leons Amoliņš, gan Ēriks Ešenvalds, gan Rihards Zaļupe, gan Edgars Raginskis u.c., taču īpaši cieša sadarbība ansamblim izveidojusies ar Rihardu Dubru, kura mūzika skanēs arī 5. decembra koncertā. Dzirdēsiet Missa sine nomine pirmatskaņojumu Latvijā, kā arī citus R. Dubras pēdējo gadu laikā tapušos skaņdarbus, kas veltīti Animai Sollai. Dzirdēsiet arī Ē. Ešenvalda, L. Amoliņa, Im. Kalniņa un R. Zaļupes skaņdarbus.

Lai „neturētu sveci zem pūra”, ar latviešu mūziku iepazīstināti klausītāji arī Nīderlandē, Somijā, Vācijā, Austrijā, Polijā, Lietuvā un pat Austrālijā.

Koncerts notiks Tukuma ev.lut.baznīcā 5.decembrī plkst. 17.00. Ieeja koncertā par ziedojumiem.


 
 

« atpakaļ

Mazais svētbrīdis

Nekaunies, tev nebūs apsmiekla.
Jes 54:4

Tad eņģelis uzrunāja sievietes: "Nebīstieties! Es zinu, ka jūs meklējat Jēzu, kas bija krustā sists, viņa šeit nav, jo viņš ir augšāmcēlies.
Mt 28:5–6

2Moz 33:1–23
1Tes 2:1–12
Mt 5:17–20

Pierakstīties jaunumiem

Lūdzu pierakstieties jaunumiem, ja vēlaties epastā regulāri saņemt lapiņu un citas draudzes aktualitātes

INFORMĀCIJAS LAPIŅA

LELB Tukuma draudze © 2013. Visas tiesības paturētas. Dizains: Provincentrs; Programmatūra: GlobalPRO »