Aprīlis
ESIET VIENMĒR GATAVI ATBILDĒT IKVIENAM, KAS PRASA JUMS
PASKAIDROJUMU PAR CERĪBU, KAS MĪT JŪSOS. 1Pēt 3:15
Lai top gaisma

Aijas Rēķes /vijole/ un Annas Britālas koncerts

iesūtīts: 2011.07.02 15:04
Tukuma Ev. Luteriskajā baznīcā, pirmdien 4. jūlijā plkst. 19.00. Pie klavierēm Elīna Gaile. Programmā J.S.Baha, L. Van Bēthovena, K. Sensānsa un S.Prokofjeva skaņdarbi. Ieeja par ziedojumiem.

Aija Rēķe /vijole/ ir dzimusi Tukumā 1988.gada 4.oktobrī. Mācības uzsākusi Tukuma Mūzikas skolā pie Daces Šplītes- Lisovas un kā arī Tukuma Raiņa Ģimnāzijā.
Vēlāk mācības turpinājusi E.Dārziņa Mūzikas vidusskolā, kur absolvējusi Prof. A.Baumaņa vijoles klasē.
2000. un 2002.gadā bija 3. vietas ieguvēja konkursā "Talants Latvijai".
2007.gadā bija Latvijas-Vācijas fonda stipendiāte.
2008./2009. gadā mācījās "Corso di Alto Perfezionamento" Portogruaro (Itālija) pie prof. Iļjas Gruberta, kā arī "Preperazione ai concursi internazionali" Mantujā (Itālija) pie prof. Oleksandra Semčuka.
No 2009.gada studē Roterdamas Konservatorijā (Nīderlande) pie Prof. Benziona Šamira.
Papildu stundas un meistarklases Aijai ir snieguši tādi pedagogi kā Anete Zvaigzne, Iļja Gruberts, Olekandrs Semčuks, Gordans Nikoličs, Gorans Gribajčevičs un Marina Keselman.
Aija ar solo repertuāru ir uzstājusies Latvijā, Ukrainā, Horvātijā, Itālijā un Nīderlandē.

Anna Britāla /vijole/ ir dzimusi 1990. gadā, Rīgā, kur pēc 18 gadiem pabeidza Emīla Dārziņa mūzikas vidusskolu prof. Igora Doriņa klasē. Kopš 2008. gada mācās Amsterdamas konservatorijā pie pasaulslavenā latviešu vijolnieka Iljas Gruberta un Eliota Lavsona (Eliot Lawson).
Papildu stundas un meistarklases Annai ir snieguši prof. I. Gruberts, O. Semčuks, I. Parkanji, E. Pellegrino, E. Bindere, L. Korff de Gidts, J. Leertouwer un K. Koelmans. Agrā vecumā Anna ir piedalījusies vairākos konkursos, 2005. gadā ieguvusi 3. vietu Latvijas mūzikas skolu stīgu instrumentu nodaļu audzēkņu valsts konkursā.
Pagājušajā mācību gadā Anna papildus mācījusies arī Amsterdamas konservatorijas kompozīcijas klasē, vēloties padziļināt savu izpratni par mūzikas uzbūvi un komponistu pasaules uztveri.
Ar solo repertuāru Anna ir uzstājusies Latvijā, Lietuvā, Igaunijā, Nīderlandē, Itālijā un Vācijā.

Pirmos soļu mūzikā jaunā pianiste Elīna Gaile apguva no sešu gadu vecuma Siguldas mūzikas skolā, turpinot mācības E. Dārziņa mūzikas vidusskolā. Pašlaik Elīna Gaile studē Jāz. Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā prof. A.Zandmaņa klavieru klasē. Papildinājusies meistarklasēs pie Normas Fišeres (Anglija) un Dang Thai Šona (Vjetnama). Pianiste piedalījusies starptautiskos festivālos Lietuvā un Igaunijā, ir vairāku nacionālo un starptautisko konkursu Francijā, Lietuvā, Latvijā laureāte. Muzicējusi ar E. Dārziņa mūzikas skolas simfonisko orķestri un Liepājas simfonisko orķestri. 2002. gadā jaunā mūziķe sniegusi solokoncertu Varēzē (Itālija), bet 2005. gadā - ASV.

« atpakaļ

Mazais svētbrīdis

Jo es tevi glābtin glābšu, un tu nekritīsi no zobena, un tava dzīvība būs tavs laupījums, jo tu man uzticējies," saka Kungs.
Jer 39:18

Un Jēzus tam sacīja: "Patiesi es tev saku: šodien tu būsi ar mani paradīzē."
Lk 23:43

2Moz 25:1–22
Kol 3:1–17
Mt 4:18–25

Pierakstīties jaunumiem

Lūdzu pierakstieties jaunumiem, ja vēlaties epastā regulāri saņemt lapiņu un citas draudzes aktualitātes

INFORMĀCIJAS LAPIŅA

LELB Tukuma draudze © 2013. Visas tiesības paturētas. Dizains: Provincentrs; Programmatūra: GlobalPRO »