Aprīlis
ESIET VIENMĒR GATAVI ATBILDĒT IKVIENAM, KAS PRASA JUMS
PASKAIDROJUMU PAR CERĪBU, KAS MĪT JŪSOS. 1Pēt 3:15
Lai top gaisma

Pasākuma „Paskaties debesīs” iegūtos ziedojumus paredz bērniem un jauniešiem ar redzes traucējumiem

iesūtīts: 2007.09.24 16:05
Tukuma pilsētā Brīvības laukumā sestdien, 29. septembrī notiks luteriskās draudzes organizēts pasākums „Paskaties debesīs”.

Pēc pasākuma atklāšanas koncertus sniegs Ieva Marta Henčele (Ventspils) ar pavadošajiem mūziķiem un Orstas kamerkoris (Stokholma). Noslēgumā notiks dievkalpojums ar jaunievēlētā Liepājas diecēzes bīskapa Pāvila Brūvera piedalīšanos, kā arī ar LELB Kandavas iecirkņa un kaimiņu draudžu mācītāju piedalīšanos. Muzikālo daļu dievkalpojumā pavadīs Talsu evaņģēliski luteriskās draudzes jauniešu slavēšanas grupa. 

Pasākuma organizētāju iecere šajos notikumos ir pulcināt apkārtnes draudžu locekļus un jebkuru interesentu – dienā, kas Baznīcas kalendārā atzīmēta kā Erceņģeļa Mihaēla un visu eņģeļu diena. Tukuma evaņģēliski luteriskā draudze šajā gadā atskatās uz 440. gadiem kopš savas rašanās.

Draudze saredz savu misiju dievkalpojumā aktualizēt dažādus sociālos jautājumus sabiedrībā, kā arī aicinās ar iejūtību izturēties iepretim bērniem un jauniešiem ar redzes traucējumiem. Dievkalpojumā iegūtie ziedojumi paredzēti bērniem un jauniešiem Tukuma pilsētā un rajonā, kas cieš no redzes traucējumiem. Tukuma pilsētā un rajonā līdz šim ir apzināti skaitā ap 20 redzes invalidi, bet problēma ir daudz plašāka, jo katrā skolā ir ne mazums skolēnu ar dažādām redzes problēmām. Ikvienam pasākuma dienā būs iespēja draudzes namā, kas atrodas līdzās baznīcai, šiem bērniem un jauniešiem ziedot arī drēbes, rotaļlietas vai citas noderīgas mantas.

Mūziķe Ieva Marta Henčele savu darbību iesāka ar autorkoncertu 2006. gadā 19. septembrī Ventspilī. Pēc mēneša Rīgas publika tika iepriecināta ar vērienīgu Ievas Martas koncertu „Sals sirdi nesaldē” Mateja draudzē. Paralēli mēģinājumiem Rīgā, Ieva Marta rakstīja dziesmas muzikālai izrādei „Mans Ziemasvētku prieks”, kuru iestudēja un atskaņoja Ventspils mūzikas vidusskolas audzēkņi, starp kuriem ir arī pati Ieva Marta. Adventes laikā un arī jaunā gada sākumā izrāde piedzīvoja gandrīz 10 uzstāšanās reizes. Tukuma evaņģēliski luteriskās draudzes rīkotajā pasākumā „Paskaties debesīs” Brīvības laukumā Ieva Marta dziedās un spēlēs ģitāru kopā ar saviem draugiem Anatoliju Livču (taustiņinstrumenti), Andri Tuču (bass ģitāra), Violetu Liepsaldi-Malacanovu (čells) un Miķeli Vīti (sitaminstrumenti, perkusijas).

Orstas kamerkoris dibināts 1995. gadā un šobrīd tajā dzied 21 dziedātājs no dažāda vecuma grupām. Koris ārpus Zviedrijas koncertējis Anglijā un Īrijā. Pie lielākajiem atskaņojumiem kora darbībā nosaucami V.A. Mocarta „Rekviēms” un G.F. Hendeļa „Messija”. Kopš 2006. gada kori vada Lars-Gunnar Sommerbach. Pasākumā „Paskaties debesīs” ietvaros kamerkoris Brīvības laukumā piedalīsies ar gospeļmūziku.

Savukārt Talsu evaņģēliski luteriskās draudzes jauniešu slavēšanas grupa radās ap 2001. gadu. Grupas mērķis ir vadīt kristiešus pielūgsmē. Pašreizējais grupas sastāvā ir Mareks Ignats (bass ģitāra, vokāls), Mārtiņš Ķīvičs un Gatis Jugāns (bungas), Aija Dzene un Anna Japiņa (vokāls, taustiņinstrumenti), Ilva Šnore (bass ģitāra), Egita Lukašenoka (vokāls, akustiskā ģitāra), Kristaps Rāvičs (solo ģitāra), Eduards Blumbahs (solo-ritma ģitāra).

Brīvības laukums pilsētā atrodas blakus luterāņu dievnamam un svētku norisei būs paredzēta īpaša skatuve.

Pasākuma „Paskaties debesīs” programma sestdien, 29. septembrī:

15:00   Kamerkora  (Årsta, Zviedrija) koncerts Tukuma ev. lut. baznīcā

16:00   Draudzes jubilejas pasākuma atklāšana un koncerti „Paskaties debesīs” Brīvības laukumā

18:00   Dievkalpojums Brīvības laukumā

Tukuma evaņģēliski luteriskās draudzes mācītājs un LELB Kandavas iecirkņa prāvests Mārcis Zeiferts


 

« atpakaļ

Mazais svētbrīdis

Un Noa darīja visu, ko Dievs viņam pavēlēja.
1Moz 6:22

Jēzus sacīja: Tad nu ikviens, kas šos manus vārdus dzird un dara, ir līdzināms saprātīgam
vīram, kas savu namu būvējis uz klints.
Mt 7:24

2Moz 24:1–18
Kol 2:8–23
Mt 4:12–17

Pierakstīties jaunumiem

Lūdzu pierakstieties jaunumiem, ja vēlaties epastā regulāri saņemt lapiņu un citas draudzes aktualitātes

INFORMĀCIJAS LAPIŅA

LELB Tukuma draudze © 2013. Visas tiesības paturētas. Dizains: Provincentrs; Programmatūra: GlobalPRO »