Aprīlis
ESIET VIENMĒR GATAVI ATBILDĒT IKVIENAM, KAS PRASA JUMS
PASKAIDROJUMU PAR CERĪBU, KAS MĪT JŪSOS. 1Pēt 3:15
Lai top gaisma

Esam pateicīgi!

iesūtīts: 2007.10.10 11:06
Gaiši un skaisti Tukuma evaņģēliski luteriskā baznīca nosvinēja savas draudzes 440 gadu pastāvēšanas jubileju! Mēs, rajona Neredzīgo un vājredzīgo biedrības biedri, draudzei esam īpaši pateicīgi par to svētīgo ierosmi, kas jubilejai piedeva vēl vienu - Mīlestības – krāsu. Bez tās Mīlestības, ko ikviens ticīgais mūža garumā veltī Dievam, Mīlestības dārgakmenim ir arī citas šķautnes, un viena no tām – spēja saprast, palīdzēt un mīlēt to vismazāko, visvājāko, kam līdzcilvēku palīdzība ir tik nepieciešama!

Draudzes svētku dievkalpojums tam bija visīstenākais apliecinājums, jo dievkalpojuma ziedojumi tika paredzēti bērniem un jauniešiem ar redzes traucējumiem.

Esam atvēruši ziedojumu urnu, un varam informēt, ka tukumnieku un pilsētas viesu sirdis un rokas bijušas dāsnas: kopā saziedoti Ls 212,88. Mēs esam patiesi pateicīgi viesiem - gan tam, kurš no savas pārticības varēja atvēlēt 100 latu banknoti, gan tiem, kas no nelieliem ietaupījumiem atvēlēja 20 vai piecus latus. Ziedojumu urnā bija arī pieci dolāri un 10 centi. Paldies arī tiem, kas nekautrējās savas mazās rocības un ziedoja santīmus – visu cilvēku dāsnums, saplūstot vienuviet, var palīdzēt darīt lielas lietas!

Esam nolēmuši noorganizēt ekskursiju vājredzīgajiem, par kuru šie cilvēki jau ilgi sapņojuši, jo tagad nebūs problēma samaksāt par autobusu. Bez tam iegādāsimies arī klūdziņas – pīšanai. Var taču saprast, ka vājredzīgam cilvēkam nav iespējams doties uz mežu un pašam sagādāt klūdziņas savai vaļasprieka nodarbei. Kad Tukuma pilsētas Sociālā dienesta pagrabstāva telpās beigsies remonts, klūdziņu pinēji varēs darboties jebkurā laikā. Daļu saziedoto naudas līdzekļu saņems arī bērnudārza vājredzīgo bērnu grupiņa – sev vajadzīgu lietu iegādei.

Jāpiebilst, ka vājredzīgajiem bērniem saziedotās drēbītes un rotaļlietas labprāt un ar pateicību gatavi pieņemt Slampes un Džūkstes pagastu sociālie darbinieki, lai pēc tam izdalītu tiem cilvēkiem, kam tās patiesi nepieciešamas.

Šīs informācijas noslēgumā vēlreiz pasakot paldies par atsaucību gan Tukuma evaņģēliski luteriskajai draudzei, gan ziedotājiem, gribam ikvienam novēlēt saglabāt un vairot pasaulē Gara gaismu!

Laima Daira Zaķe 

« atpakaļ

Mazais svētbrīdis

Un Noa darīja visu, ko Dievs viņam pavēlēja.
1Moz 6:22

Jēzus sacīja: Tad nu ikviens, kas šos manus vārdus dzird un dara, ir līdzināms saprātīgam
vīram, kas savu namu būvējis uz klints.
Mt 7:24

2Moz 24:1–18
Kol 2:8–23
Mt 4:12–17

Pierakstīties jaunumiem

Lūdzu pierakstieties jaunumiem, ja vēlaties epastā regulāri saņemt lapiņu un citas draudzes aktualitātes

INFORMĀCIJAS LAPIŅA

LELB Tukuma draudze © 2013. Visas tiesības paturētas. Dizains: Provincentrs; Programmatūra: GlobalPRO »